Foietaj cu gem proaspat

de Luckycake in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 7688 vizualizari

 

Este un desert rapid, usor de facut si de post . Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni,mure si zmeura. A iesit tare gustos, iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj -ies cam 20 bucati
  • 500 gr fructe congelate
  • 5 linguri coaja razuita de la o lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • zahar pudra (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu gem proaspat:

Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc  intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit.

Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem.Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila.Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem proaspat" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Borseto cu foietaj de casa